kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

EastEnders

EastEnders is een Britse soapserie over het wel en wee van de bewoners van de fictieve oost-Londense wijk Walford. De serie wordt door de BBC geproduceerd en uitgezonden, er zijn vier afleveringen per week te zien en op zondagen een zogenaamde omnibus-aflevering, waar alle vier afleveringen ineens worden uitgezonden.

EastEnders, vernoemd naar de gelijknamige volkswijk in de Britse hoofdstad, is vanaf februari 1985 op de buis en trekt nog steeds, alleen al in Engeland, regelmatig tien miljoen kijkers. De bedenkers van de BBC-soap EastEnders waren Tony Holland en Julia Smith.

De verhaallijnen waren vooral in de beginjaren zeer realistisch en volks. Tegenwoordig lijkt EastEnders eerder sensationeel dan realistisch. EastEnders liet 'Dirty Den'(Leslie Grantham) uit de dood herrijzen, om vervolgens een flink aantal maanden later vermoord worden. Ditmaal is 'Dirty Den' echt dood. De Queen Victoria Pub oftewel de Queen Vic is het centrum van alle perikelen van de hoofdpersonen, meer dan eens komen ze een drankje nuttigen in Walfords enige kroeg, al dan niet gepaard gaand met de nodige roddels, ruzies of feestjes. Er zijn veel buitenopnames, omdat ook een aantal personages uit deze serie marktkooplui zijn. Alle buitenopnames én binnenopnames worden ten noorden van Londen opgenomen in de Elstree studios te Borehamwood, Hertfordshire.

Website: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/EastEnders.


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 1543.