kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.
Dit artikel is 25-10-2009 voor het laatst bewerkt.

Frasnes-lez-Anvaing

Frasnes-lez-Anvaing is een gemeente in de provincie Henegouwen in België. De gemeente telt ruim 11.000 inwoners. Franses-lez-Anvaing is ontstaan uit de fusie van 14 kleine deelgemeenten. De gemeente ligt in de Pays des Collines, het landelijke gebied tussen de steden Aat, Doornik en het Vlaamse Ronse.

De fusiegemeente bestaat sinds 1977 uit veertien deelgemeenten, namelijk Saint-Sauveur, Herquegies, Œudeghien, Frasnes-lez-Buissenal, Anvaing, Cordes, Hacquegnies, Arc-Ainières, Wattripont (deze laatste 2 vormden tussen 1971 en 1976 de gemeente Arc-Wattripont), Forest, Moustier, Montrœul-au-Bois, Buissenal en Dergneau. In 1932 was Ellignies-lez-Frasnes reeds opgegaan in Anvaing.

De grootste kernen zijn die van Frasnes-lez-Buissenal, het centrum van de fusiegemeente, en die van Anvaing. De andere plaatsen zijn kleinere landelijke dorpjes. Arc-Ainières bestaat uit twee kleine dorpjes, Arc en Ainières.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Frasnes-lez-Anvaing
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 943.