kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Loden-Leeuw

Loden Leeuw

De Loden Leeuw is een televisieprijs voor de meest irritante reclamespot. Daarnaast is er sinds 2004 ook een persoonlijkheidsprijs voor de meest irritante Bekende Nederlander in een reclamespotje. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt in het televisieprogramma Radar van de TROS. Genomineerden kunnen door de kijkers aangemeld worden op de site van Radar, waarna het programma de genomineerden selecteert. Daarna kunnen de kijkers door stemmingen uiteindelijk bepalen wie de Loden Leeuw "wint".

De Loden Leeuw zou oorspronkelijk de Loden Loeki heten (als tegenhanger van de Gouden Loeki, een prijs voor de beste reclame), maar de STER wilde niet dat de naam Loeki aan de prijs werd verbonden. Het beeldje heeft echter wel nog overeenkomsten met Loeki, alleen is het loodkleurig en draagt de leeuw een loden bal aan zijn poot.

Elektronicagigant Media Markt is dit jaar 2x in de "prijzen" gevallen. Zij wonnen de Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs 2006 en de 2e prijs van de Loden Leeuw 2006.

Zie ook: Gouden Loeki

Winnaars Loden Leeuw
2006: Unilever - met het afscheid van moeder en dochter om schoon te maken met het schoonmaakmiddel "Cif"
2005: Scarlet - met het kindermobieltje
2004: Becam - met Frits Bom als Leningman
2003: Frisia Financieringen - met oud-nieuwslezer Edvard Niessing als "anchor"
2002: KPN I-mode - met een jongen die een glas water met kunstgebit leegdrinkt

Winnaars Loden Leeuw Persoonlijkheidsprijs
2006: Louis van Gaal (Media Markt)
2005: Beau van Erven Dorens (Scarlet)
2004: De Tokkies (Chello)

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Loden_Leeuw


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 947.