kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Myspace

MySpace is een website volgens het principe van social networking, met een groot aantal gebruikers die onder meer weblogs, profielen, groepen en dergelijke bijhouden. Een dergelijke website wordt ook wel een virtuele gemeenschap of community genoemd.

MySpace is één van de meest populaire websites op het internet en wordt het vaak gezien als een typisch voorbeeld van de zogenaamde web 2.-trend.

Op 18 november 2006 daagt de Franse uitgever Universal Music Group de website voor de rechter, omdat er auteursrechten worden geschonden. De bezoekers van de website hebben filmpjes en muziek neergezet zonder controle op de auteursrechten. Soortgelijke problemen heeft ook de website YouTube.

MySpace wordt gezien als een belangrijke exponent van de hedendaagse (Engelstalige) jeugdcultuur, waar het hebben van veel 'vrienden' als een statussymbool wordt gezien. Onder meer veel muziekbands zijn via MySpace doorgebroken of zijn er mede door bekend geworden. In Nederland is de site minder populair, onder meer vanwege de taal, en wordt er meer gebruikgemaakt van sites als Hyves, CU2 of PartyPeeps2000.com.

In 2007 is er een Nederlandse (beta versie) van MySpace.

MySpace is een onderdeel van News Corporation, het Amerikaanse mediaconglomeraat van Rupert Murdoch.

Nieuwe software ter beveiliging
De internetcommunity MySpace ontwikkelde ondertussen software om bezorgde ouders die zich zorgen maken over de online ontmoetingen van hun kinderen tegemoet te komen. Het programma Zephyr brengt ouders op de hoogte van de naam, leeftijd en woonplaats die hun kind opgeeft op zijn persoonlijke MySpace-pagina, genoemd "profiel". MySpace werkte al samen met politiediensten en werkte mee aan software waarmee profielen van veroordeelde aanranders kunnen worden opgespoord. Voor gebruikers jonger dan 14 jaar werden beperkingen ingesteld.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/MySpace


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 92.