kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Paris Hilton

Paris Hilton (New York City, 17 februari 1981) is een Amerikaanse society-ster, model, zangeres en actrice. Net als haar zus Nicky Hilton is zij de achterkleindochter van Conrad Hilton, de oprichter van de Hilton Hotels Corporation. Door het grote familiekapitaal is ze in staat zich een uitbundige levensstijl te veroorloven. Paris Hilton zal een deel van het Hilton Hotel Corporation erven van haar vader.

Paris begon bekend te raken bij het publiek omdat ze op nagenoeg ieder feestje aanwezig was en daar de boel flink op stelten zette. Maar sinds ze met haar toenmalige vriend Rick Salomon te zien was in een zelfgemaakte seksvideo die 'uitlekte' op het internet, heeft ze een succesvolle supermodel-, muziek- en filmcarrière kunnen uitbouwen. De seksvideo werd later onder de titel 1 Night in Paris op dvd uitgebracht. Er werd door de Hilton-familie tevergeefs een rechtszaak tegen de producent gespannen, maar Paris pakte het daarna slim aan en gaf toestemming de film uit te brengen in ruil voor een flinke vergoeding. In 2003 speelde ze samen met Nicole Richie (dochter van Lionel Richie) in The Simple Life. In The Simple Life gingen Paris en Nicole naar de Amerikaanse staat Arkansas, waar zij bij een boerengezin terecht kwamen en voor het eerst in hun leven moesten werken. Er zijn vier seizoenen van de serie gemaakt.

In 2005 speelde zij in de film House of Wax de rol van Paige Edwards. Hoewel ze al in meerdere films had gespeeld, was dit de eerste rol waarmee ze aandacht trok. Hilton veroorzaakte tijdens de Amerikaanse verkiezingen 2004 opschudding toen zij samen met P. Diddy meedeed aan de John Kerry steunende campagne Rock The Vote. Zij was namelijk regelmatig voor deze campagne op de been, maar stemde op de betreffende stemdag niet op John Kerry. Zij stemde namelijk helemaal niet. Ze is nu ook druk bezig met de opnames van haar eerste cd en het ontwerpen van een juwelen- en handtassenlijn, samen met haar zus Nicky.

Ondertussen heeft ze in Nederland ook al kledingwinkels ("Lapeche") die ze zelf heeft samengesteld.

In 2005 werd haar persoonlijke gsm annex note-book gestolen, waarmee haar volledige telefoonboek met nummers van menig bekendheden op internet werd gezet, die daardoor last kregen van telefoontjes van fans en ook een aantal pikante foto's kwam uit, waarop Paris topless te zien is of tongzoenend met een ander meisje. In 2006 ontstond er opnieuw opschudding over het al dan niet bestaan van een seksvideo. In deze video zou Hilton seks hebben gehad met een Playboymodel, Nicole Marie Lenz.

In 2006 is haar eerste album 'Paris' uitgekomen. En de singels 'Stars Are Blind' en 'Nothing In This World'.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Paris_Hilton
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 857.