kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.
Dit artikel is 27-04-2009 voor het laatst bewerkt.

The A-Team

The A-Team is een bekende televisieserie uit de jaren tachtig over een groep Vietnam-veteranen. De in totaal 98 afleveringen werden gedurende vijf seizoenen getoond op NBC television network, van 23 Januari 1983 tot 30 december 1986. The A-Team had in Nederland en Vlaanderen vele honderdduizenden kijkers, en nog steeds worden er herhalingen vertoond.

The A-Team werd er onterecht van beschuldigd net na het einde van de oorlog de bank van Hanoi te hebben overvallen. Ze worden hiervoor veroordeeld, maar weten te ontsnappen uit Fort Bragg, vluchten naar Los Angeles en duiken onder. Ze overleven als huurlingen en helpen mensen die onrecht wordt aangedaan.

De serie werd geschreven door Stephen Cannell rondom Mr. T naar aanleiding van zijn optreden in Rocky 3 met Sylvester Stallone.

Met 'A-Team' wordt verwezen naar de kleinste Green Beret (Commando)-legereenheid waarvan de vier hoofdpersonages uit de serie lid van waren in hun Vietnam-tijd.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/The_A-Team
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 874.