kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Steve Buscemi



Amerikaanse acteur en regisseur (Brooklyn, New York, 13 december 1957).

Steven Vincent Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Buscemi had door de geschiedenis heen enkele opmerkelijke rollen, waaronder Mr.Pink in Reservoir Dogs en Donny in The Big Lebowski. De rollen die Buscemi speelt zijn vooral neurotisch en paranoïde. Van 1980 tot 1984 was hij een New Yorkse brandweerman. Tegenwoordig is hij vooral bekend voor z'n rol van Tony Blundetto in de serie The Sopranos. Zeer opmerkelijk voor deze acteur is zijn fysieke uitstraling. Iedereen is het er over eens dat Buscemi een opvallend uiterlijk heeft.
Steve Buscemi heeft zachte vrouwelijke gelaatstrekken, waarin de oogleden, lippen en neus geprononceerd zijn. Zijn grote ogen, half lang sluik donkerblond haar en slungelig voorkomen geven hem de uitstraling van de eeuwige pechvogel. Als hij zich macho opstelt, zoals bijv. in Reservoir Dogs, krijgt hij een onbetrouwbare persoonlijkheid.

Steve Buscemi was op 7 mei 2007 in Amsterdam aanwezig voor de Ambilight Opening Night van zijn film Interview, een remake van de gelijknamige film van Theo van Gogh.

Coen Brothers
Steve Buscemi heeft in meerdere films van de broers Joel en Ethan Coen gespeeld. In drie van de films, komt zijn karakter om het leven. Met elke nieuwe rol nam de hoeveelheid lichamelijke resten af.

Filmografie:
Parting Glances (1986)
Kiss Daddy Goodnight (1987)
Slaves of New York (1989)
Mystery Train (1989)
Tales from the Darkside: The Movie (1990)
King of New York (1990)
Miller's Crossing (1990)
Barton Fink (1991)
Reservoir Dogs (1992)
Rising Sun (1993)
The Adventures of Pete & Pete (TV) (1993)
The Hudsucker Proxy (1994)
Who Do I Gotta Kill? (1994)
Airheads (1994)
Pulp Fiction (1994)
Billy Madison (1995)
Living In Oblivion (1995)
Things to Do in Denver When You're Dead (1995)
Desperado (1995)
Fargo (1996)
Escape from L.A. (1996)
Trees Lounge (1996)
Con Air (1997)
The Big Lebowski (1998)
The Impostors (1998)
The Wedding Singer (1998)
Armageddon (1998)
Big Daddy (1999)
Ghost World (2000)
28 Days (2000)
Animal Factory (2000)
Final Fantasy: The Spirits Within (stem) (2001)
The Grey Zone (2001)
Monsters, Inc. (stem) (2001)
Mr. Deeds (2002)
The Laramie Project (2002)
Spy Kids 2: Island Of Lost Dreams (2002)
Spy Kids 3-D: Game Over (2003)
Coffee and Cigarettes (2003)
Big Fish (2003)
The Sopranos (TV) (2004)
Home on the Range (stem) (2004)
The Island (2005)
Charlotte's Web (2006)
I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007)


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Steve_Buscemi.

Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 368.

Tweets by kunstbus