kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Carson McCullers



Geboren Lula Carson Smith 19 februari 1917 Columbus, Georgia, gestorven 29 september 1967 Nyack, New York is een Amerikaans schrijfster.

Carson McCullers schreef fictie waarin de spirituele isolatie van de buitenstaanders in de zuidelijke staten van de VS werd beschreven.

Carson groeide op in Georgia, maar verhuisde op 17-jarige leeftijd naar New York om daar een cursus in Creatief Schrijven te volgen aan de universiteit. Ze trouwde met James Reeves McCullers in 1935, maar na 7 jaar huwelijk bleek de seksualiteit van beiden onduidelijk.

McCullers had ook een zwakke gezondheid, en werd haar hele leven geplaagd door ziekte, met name reuma, longontstekingen en kanker. Uiteindelijk overleed ze aan een zware hersenbloeding in 1967.

Bibliografie
The Heart is a Lonely Hunter (1940)
Reflections in a Golden Eye (1941)
The Member of the Wedding (1946)
The Ballad of the Sad Cafe (1951)
A Clock Without Hands (1961)
Illumination and Night Glare (geschreven in 1967, in 1999 postuum uitgebrachte autobiografie)

Verhalen
A Domestic Dilemna
A Flowering Dream
The Sojourner



Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Carson_McCullers
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 110.

Tweets by kunstbus