kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Desanne van Brederode

Désanne van Brederode

Désanne van Brederode (Utrecht, 2 november 1970) is een Nederlands schrijfster.

Van Brederode studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en debuteerde in 1994 met haar roman Ave verum corpus. Gegroet waarlijk lichaam. Zij schrijft en houdt lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema's. Van Brederode publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Ook werkte zij mee aan het radioprogramma Knetterende Letteren. Sinds 2006 verzorgt zij een column in het televisieprogramma Buitenhof.

Van Brederode is gehuwd met Volkskrant-recensent Arjan Peters. Zij hebben een zoon.

Bibliografie
. Ave verum corpus (1994)
. Oerboek (1997)
. Credo: bezielde verhalen uit de Nederlandse literatuur (1997)
. Stiller leven (essays) (1998)
. Mensen met een hobby (2001)
. Het opstaan (2004)
. Modern dédain (2006)
. Hart in hart (2007)
. Brief aan een gelukzoeker (2007)


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9sanne_van_Brederode.

Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 24.