kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Francine Oomen

Eclaire Francine Marie Oomen is op 27 maart 1960 geboren in Laren.

In 1990 verscheen Saartje en Tommie op de boerderij, het allereerste boek van Francine. Saartje en Tommie was een kleuterboek. Later begon Francine te schrijven voor de wat oudere kinderen. Haar bekendste boekenreeks is de Hoe overleef ik-reeks.

Francine Oomen werd op 27 maart 1960 geboren in Laren (Noord-Holland) en had in de 29 jaar tussen haar geboorte en het moment dat ze aan haar eerste boek begon nauwelijks schrijvers-ambities. Haar toekomstplannen varieerden van circusacrobaat tot modeontwerpster. Dat laatste heeft ze altijd wel een beetje gehouden: ze ontwerpt en illustreert haar boeken vaak zelf.

Na haar eindexamen ging ze werken als grafisch ontwerpster. Tot haar debuut ontwierp ze stoffen voor kinderen en verpakkingen. Tegelijkertijd dacht ze na over kinderboeken. In 1989 had ze een serie bedacht voor een grote uitgeverij. Ze kon alleen niemand vinden die die serie wilde schrijven. Daarom besloot ze het zelf maar eens te gaan proberen. Samen met illustratrice Dagmar Stam maakte ze vanaf dat moment bijna dertig Saartje en Tommie-boeken.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Francine_Oomen


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 1572.