kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Monika van Paemel

Monika, Barones van Paemel (Poesele, 4 mei 1945) is een Vlaamse auteur van literaire romans.

Ze debuteerde in 1969 in Het Nieuw Vlaams Tijdschrift met twee gedichten en haar eerste roman, getiteld Amazone met het blauwe voorhoofd verscheen in 1971.

Van Paemel werd in 1993 in de adelstand verheven. Ze verkreeg de titel van barones.

Bibliografie
1971 Amazone met het blauwe voorhoofd
1974 De confrontatie
1976 Marguerite
1985 De vermaledijde vaders
1988 De eerste steen
1993 Het wedervaren
1997 Rozen op ijs
2000 Het verschil
2004 Celestien; de gebenedijde moeders (Genomineerd voor de Gouden Doerian)
2006 Te zot of te bot

Literaire prijzen
1972 Beste literaire debuut (Amazone met het blauwe voorhoofd)
1975 Literaire prijs van Oost-Vlaanderen (manuscript van Marguerite)
1985 Dirk Martensprijs (De vermaledijde vaders)
1985 Prijs van de Vlaamse provincies (De vermaledijde vaders)
1985 Literaire Prijs van de stad Antwerpen (De vermaledijde vaders)
1988 Driejaarlijkse Staatsprijs voor proza (De vermaledijde vaders)


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Monika_van_Paemel.


Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 42.