kunstbus

Ben jij de slimste mens? Test je kennisniveau op YaGooBle.com.

Fiona Hering

Fiona Karen Hering (Rotterdam, 9 september 1965) is een Nederlandse verslaggeefster, auteur en presentatrice van televisieprogramma's.

Na de middelbare school heeft ze een periode gewerkt als afdelingssecretaresse bij Rotterdam Freight Agencies, onderdeel van de Broekman Groep, een vooraanstaande groep Rotterdamse bedrijven actief in transport en logistiek. Daarna ging ze studeren bij de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg. Na haar stage voor haar opleiding bij De Telegraaf, bleef ze contact houden en vakantiewerk bij de krant doen. Vlak voor haar examen kwam er een vacature als moderedactrice vrij, waar ze werd aangenomen. Ze had de functie als moderedactrice gedurende veertien jaar, waarna ze verhuisde naar de Weekendbijlage van De Telegraaf. Daar is ze nu algemeen verslaggever, en schrijft haar wekelijkse column, Fiona's wereld.

Naast schrijven voor de krant, heeft Fiona Hering ook drie boeken geschreven:
. Gucci, Mode-poepjes en de juiste Bone-structure
. Prada & Amore
. Mart Visser – Haute Couture

Hering is sinds 2001 ook te zien als vaste lifestyle-deskundige bij het televisieprogramma RTL Boulevard. Haar televisiecarrière is daarmee nog niet afgelopen, want in 2005 mocht ze de Nederlandse versie van Herken de homo presenteren, dat werd uitgezonden op RTL 5.

Op donderdag 2 augustus 2007 is ze moeder geworden van een zoon, Zola Zaza River uit haar relatie met ex-honkballer Giel ten Bosch. Bovendien heeft zij een achtjarige dochter India uit een vorige relatie.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Fiona_Hering
Test je competentie op YaGooBle.com.

Pageviews vandaag: 28.