kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Arend Jan van der Horst

Meer dan 30 jaar volgt tuinarchitect Arend_Jan_van_der_Horst actief de ontwikkelingen op het gebied van de tuinarchitectuur. Tuinarchitectuur als een vorm van kunst welke zijn historische kanten heeft en waarvoor oude tuinen een bron van inspiratie zijn gebleven. Een kunst die ook volop in de tegenwoordige wereld staat, waar mensen soms minder tijd hebben om te tuinieren maar soms ook gigantische terreinen aankopen waarvoor een tuinarchitect de functionele indeling kan maken.

Door het tijdschrift Groei & Bloei werd hun lezers gevraagd wat de mooiste tuin van Nederland in hun beleving is. Het bleek een door Arend_Jan_van_der_Horst ontworpen tuin te zijn van de familie Gruijters in 's Heer Arendskerke - bij Goes.

Toonaangevend in de tuinarchitectuur, zo mag Arend_Jan_van_der_Horst met recht worden gekwalificeerd. Met zijn formele en Japanse tuinen verwierf hij naam in Europa en zette met de creatie van zijn natuurlijke landschapstuin internationaal de trend voor de moderne romantische Lifestyle Garden. Een nieuwe visie in een holistisch groendenken. Een combinatie van 'het wilde en het gekweekte', samengebracht in een natuurlijke symbiose - als een perfecte balans tussen de ongereptheid van de natuur en de door de mens gecreƫerde omgeving, een versmelting van tuinen en architectuur.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 860.