kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Cornelis van Traa

Cornelis van Traa (Rotterdam, 16 november 1899 - Rotterdam, 24 januari 1970) was een Nederlands stedebouwkundige. Hij is bekend geworden als ontwerper van het Basisplan voor de Wederopbouw van Rotterdam uit 1946.

Van Traa studeerde bouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft tot 1927. Na zijn studie werkte hij enige jaren voor Rotterdamse en Haagse architectenburo's.

In 1930 werd hij secretaris van het Instituut Stad en Landschap van Zuid-Holland. In het bestuur van dit instituut zaten onder meer W.G. Witteveen, C.H. van der Leeuw en K.P. van der Mandele. Begin 1940 werd Van Traa medewerker van de Gemeentelijke Technische Dienst als assistent van Witteveen, de ontwerper van het eerste wederopbouwplan van 1941.

In 1946 is het Basisplan van Van Traa aangenomen door de Gemeenteraad van Rotterdam. Het basisplan is bepalend geweest voor de stedebouwkundige opzet van het huidige Rotterdamse centrum.

Cornelis van Traa overleed op 70-jarige leeftijd.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Cornelis_van_Traa

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 188.