kunstbus
Dit artikel is 09-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

De Zwarte Hond

De Zwarte Hond is een groot en breed georiënteerd bureau, gevestigd in Groningen en Rotterdam, met een van de omvangrijkste en meest gevarieerde bouwproducties van Nederland. Het bureau kenmerkt zich door een nuchtere ontwerpmentaliteit, ingegeven door de overtuiging dat het beste ontwerp ontstaat vanuit een gedegen onderzoek naar opdracht, programma en context.

In 1985 begonnen Thon Karelse en Jurjen van der Meer het bureau onder de naam Karelse Van der Meer Architecten en al snel daarna kwam De Zwarte Hond als logo in beeld.
Het bureau is in 1985 opgericht in Groningen en door spreiding van de opdrachten en het belang dicht bij het werk te zijn, werd het bureau in 1992 uitgebreid met een vestiging in Rotterdam.

Karelse Van der Meer Architecten groeit uit tot een landelijk werkend architectenbureau dat een breed scala van diensten biedt op het gebied van architectuur (woningbouw, utiliteitsbouw en interieur), stedenbouw (herstructurering, landschappelijke transformaties, uitbreidingen en landschap) en gebiedsontwikkeling (project- en procesmanagement).

Naast Thon Karelse en Jurjen van der Meer staan de in de afgelopen jaren toegetreden jongere partners Willem Hein Schenk, Paul van Bussel en Jeroen de Willigen meer en meer gelijkwaardig in het bureau en daarmee in hun optreden naar buiten. Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat een reeds kort na de oprichting van Karelse Van der Meer Architecten gekoesterde wens per 1.3.2004 werkelijkheid wordt: Karelse Van der Meer Architecten wordt De Zwarte Hond. . . .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 58.