kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Jo van den Broek

Johannes Hendrik (Jo) van den Broek (Rotterdam, 4 oktober 1898 - Den Haag, 6 september 1978) was een Nederlands architect.

Na een opleiding tot onderwijzer voltooide Van den Broek aan de Technische Hogeschool Delft zijn studie als bouwkundig ingenieur.

Tussen 1927 en 1937 werkte Van den Broek als zelfstandig architect in Rotterdam en was onder meer betrokken bij de opzet van het Mathenesserplein en de woningbouw in Blijdorp en de Millinxbuurt.

Na het overlijden van Leendert van der Vlugt in 1937 trad Van den Broek toe tot het architectenbureau Brinkman en Van der Vlugt, dat verder ging onder de naam Brinkman en Van den Broek. In die tijd werd de vertrekhal van de Holland-Amerika Lijn gerealiseerd.

Na het bombardement op Rotterdam was Van den Broek intensief betrokken bij het plannen van de wederopbouw van Rotterdam.

Na de oorlog werkte Van den Broek samen met Jaap Bakema in het architectenbureau Van den Broek en Bakema en realiseerde een groot aantal projecten in en buiten Rotterdam. Het winkelcentrum Lijnbaan en Het Dorp in Arnhem zijn bekendste projecten van dit bureau.

Naast zijn werkzaamheden als architect was Van den Broek tussen 1947 en 1964 hoogleraar Bouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Jo_van_den_Broek

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 72.