kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Kraaijvanger-Urbis

Kraaijvanger•Urbis

Bureau Kraaijvanger.
In 1969 kwam Ben Kraaijvanger, de zoon van Herman Kraaijvanger, die in 1927 met zijn broer Evert het bureau oprichtte, in dienst bij het bureau, en in 1969 trad hij toe tot de directie. In datzelfde jaar traden de oprichters terug. Tot 1992 is Ben Kraaijvanger directielid geweest en in die jaren heeft hij een groot aantal projecten op zijn naam geschreven waaronder de Doelen en andere theaters zoals het Casino Den Bosch, Theater Vrijthof Maastricht en Schouwburg de Kring te Roosendaal. Verder ontwierp hij ABN kantoren in Eindhoven, Breda en Tilburg en Stadskantoren in Maassluis en Veghel. In Rotterdam zijn de gebouwen van Jungerhans, Monisima, uitbreiding HBV-Coolsingel en Blaak 333 van zijn hand.

Architecten: Rob Ligtvoet (1982), Donald Lambert (1992), Dirk Jan Postel (1992), Hans van Schuylenburch (1996) en Hans Goverde (2001).

Kraaijvanger.Urbis is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau (m.n. Ontwerpbureau) voor architectuur, stedebouw, interieur- en landschapsontwerp, ruimtelijke ordening, planning en projectmanagement. Het bureau werkt aan een groot scala van opdrachten die sterk uiteenlopen in schaal en soort. Van grote complexe opgaven tot kleine gespecialiseerde adviezen. Belangrijk kernmerk is de interdisciplinaire benadering. Het bureau werkt samen met vele andere adviseurs en organisaties, bedrijven, overheden en (buitenlandse) architecten. .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.