kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Marlies Rohmer

Marlies Rohmer doet naast architectuur ook veel stedenbouwkundig werk. Ze is supervisor over een deel van de Westelijke Tuinsteden en voorzitter van de Welstand, Commissie ll. Recentelijk won ze de nationale en internationale scholenbouwprijs met een scholencomplex in Wateringse Veld. Ze is eigenaar van het Architectenbureau Marlies Rohmer.

Marlies Rohmer is onderscheiden met de International Prize for Best Architecture for Education. De prijs werd uitgereikt ter gelegenheid van het Buenos Aires International Forum of Educational Architecture. Het bureau kreeg de onderscheiding voor het ontwerp voor een scholencomplex met sporttoren in het Wateringseveld in Den Haag in combinatie met een onderzoek naar jongerencultuur. De school, die eerder de scholenbouwprijs 2002 kreeg, heeft ruime, schuin oplopende lokalen waarin plaats is voor een praktijkgedeelte, een vide of een entresol. De vertrekken zijn geschikt voor het lesgeven aan kleine groepen of voor zelfstudie.
VPRO De Avonden: 'Steen voor Steen' Architect Marlies Rohmer legt verslaggever Marten Minkema uit wat dit gebouw zo bijzonder maakt.

Architectenbureau Marlies Rohmer valt in de prijzen, Nul20: Als ik het voor het zeggen had , Vinex Haarlemmermeer - stolpboerderij

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.