kunstbus
Dit artikel is 09-07-2009 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Martien van Goor

Martien van Goor werd geboren in Haarlem in 1944. Na de HTS studeerde hij aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam. Al tijdens zijn studie werkte hij bij Onno Greiner waarvan hij in 1981 compagnon werd. Sinds 1995 is Martien van Goor directeur-eigenaar van het bureau. In januari 2001 werd Eric Huijten zijn compagnon.

Naast het Van Gogh Museum heeft Martien van Goor ook de renovatie en uitbreiding van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden ontworpen. Andere afgeronde renovatieprojecten zijn het hoofdkantoor van de KLM (nationale renovatieprijs 1993) en de renovatie van gebouw De Volharding in Den Haag. Hij ontwierp de uitbreiding van het raadhuis Velsen (oorspronkelijk ontwerp W.M. Dudok) en samen met Onno Greiner ontwierp hij het nieuwe toneelhuis voor Carré. Daarnaast was hij lid van de programmacommissie van ARCAM (1989-1999), voorzitter werkgroep psychiatrie van de STAGG en lid van het OISTAT-organisatiecomité van de Nederlandse inzending voor de Praagse Quadriënnale 1999 en 2003.

Momenteel werkt hij onder meer aan de nieuwbouw psychiatrie bij het AMC en aan de Grote Podiumaccomodatie in Zwolle, die in september 2006 in gebruik moet worden genomen.

Meer informatie: www.ggharchitecten.nl


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 288.