kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Maurer

Maurer (1969) is geboren in Eindhoven. Gedurende de periode van 1973 tot 1988 verbleef hij in Duitsland, waar hij de lagere en middelbare school volgde. Na het behalen van het Abitur aan het Carl-Duisberg-Gymnasium in Leverkusen (Duitsland) is hij Bouwkunde gaan studeren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. In 1995 is hij met lof als bouwkundig ingenieur en architect/stedenbouwkundige afgestudeerd. Zijn afstudeerwerk is genomineerd voor de Archiprix 1996.

Nicole Maurer (1969, geb. Lemmens) is geboren in Slenaken. Na afronding van de VWO-opleiding op het St. Maartenscollege in Maastricht heeft zij gedurende een jaar Architectuur gestudeerd op de Academie voor de Schone Kunsten in Antwerpen (België). Vervolgens is zij Bouwkunde gaan studeren aan de Technische Universiteit Eindhoven, waar zij in 1998 met lof als bouwkundig ingenieur en architect/stedenbouwkundige is afgestudeerd. Haar afstudeerwerk is genomineerd voor de Archiprix 1999.

Onder de naam 'Maurer United Architects' (MUA) onderzoeken Marc Maurer en Nicole Maurer de grenzen en potenties van het architectuur vakgebied, resulterend in tentoonstellingen, publicaties en bouwwerken. In 2002 publiceerden zij een eerste monografie, getiteld 'Maurer United Architects: Play', uitgegeven door 010 Publishers Rotterdam. In 2003 werden zij onderscheiden met de Charlotte Köhler Prijs van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Een aantal projecten van Maurer United Architects genereerden veel publiciteit, zoals 'Urban Tetris - 100 Jaar Woningewet ' (een mobiel tentoonstellingspaviljoen), de 'BoerenWereldKeuken - 2003 Jaar van de Boerderij' (een mobiel restaurant) en 'MU Bowl - Europa's grootse houten Skatebowl' (een indoor skatevoorziening). In hun dagelijkse praktijk werken Marc Maurer en Nicole Maurer aan verschillende grootschalige utiliteits- en woningbouwprojecten.

De architecten Marc Maurer en Nicole Maurer hebben geen herkenbare ontwerpstijl, maar benaderen ontwerpvraagstukken vanuit een bewuste houding. Zij staan bekend om onderzoek naar bottom-up ontwerpprocessen, waarmee zij cultuur-authentieke ontwerpen weten te realiseren.

Relevante verwijzingen: DELTA-MAURER-ZEDZ / Masterplan / P(aviljoen)2001 Play: http://www.archined.nl/ en http://www.mediamatic.net/ Colabar

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 794.