kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Royal-Haskoning-Architecten

Royal Haskoning Architecten

Royal Haskoning 125 jaar. De basis van het bureau werd door de ingenieurs J. van Hasselt en J. de Koning in 1881 in Nijmegen gelegd. Momenteel heeft Royal Haskoning kantoren over de hele wereld en telt 3000 professionals.

Volgens eigen zeggen: Zij creëren oplossingen voor vraagstukken die de duurzame interactie tussen de mens en zijn omgeving betreffen. Daarbij richten zij zich op belangrijke thema's als mobiliteit, verandering van ruimte, klimaatverandering, veiligheid, leefbaarheid in de werkomgeving en esthetica. Deze maatschappelijke binding vormt een bron van inspiratie.

In 1881 richtten Johannes van Hasselt en Jacobus de Koning in Nijmegen het 'technisch bureau J. van Hasselt en De Koning' op. De eerste opdracht van Royal Haskoning, in 1881, was het ontwerp van een gemaal. Sindsdien heeft Royal Haskoning vele polder- en rioolgemalen ontworpen, kleine met een debiet van 1 m3/s tot grote met een debiet van 50 m3/s en opvoerhoogten tot tientallen meters.

Bij het 100-jarige bestaan van het toenmalige Haskoning had de organisatie inmiddels vele grote nationale en internationale projecten op haar naam staan. In de jaren negentig van de afgelopen eeuw breidde de Koninklijke Haskoning Groep door verschillende overnames verder uit. In 2001 werden alle onderdelen van de Koninklijke Haskoning Groep geïntegreerd tot Royal Haskoning.Pageviews vandaag: 347.