kunstbus
Dit artikel is 27-11-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

S333

S333 Studio for Architecture & Urbanism

S333, ging in 1990 in London van start.

Na de start van het bureau in Londen bleek al snel dat een groeiend deel van de opdrachten niet alleen uit het Groot Brittanniƫ kwam, maar ook steeds meer uit Nederland en andere Europese landen. De vier partners, Burton Hamfelt (Canada), Chris Moller (Nieuw Zeeland), Dominic Papa (Engeland) en Jonathan Woodroffe (Engeland) besloten daarom dat zowel de Britse als Nederlandse opdrachtgevers het beste vanuit Amsterdam bediend konden worden.

S333 won onder meer de internationale prijsvraag voor de revitalisering van Sanarkland in 1991, en in 1993 een stedenbouwkundige prijsvraag voor de ontwikkeling van Karlsruhe (D) met Ove Arup en Partners.

Ook Europan 3 (1997)(locatie Groningen) en Europan 4 (Manchester, GB) mocht het bureau op haar naam zetten.

Recentelijk won S333 twee prijsvragen voor grootschalige woningbouwprojecten voor de uitbreiding van Vijfhuizen en voor de Tarling Housing Estate in London. Daarbij begeeft het bureau zich voornamelijk op het terrein van de toenemende verstedelijking; een onderwerp dat in het verleden met name in Engeland weinig aandacht kreeg.

S333 de opdracht van de gemeente Haarlemmermeer in februari 1999 gekregen om 56 woningen tegen het bestaande dorp vijfhuizen aan te ontwerpen. Door S333 is daarvoor het concept 'dorp-veld' als ontwikkelingsmodel gehanteerd om de complexiteit en diversiteit van een bestaand dorp te benaderen.
S333 dat in 1994 de Europanprijsvraag voor deze locatie won.
Frankrijk gewonnen (Living in the Year 2000: The Urban Forest). Dit ontwerp, met o.a. 1700 woningen, 50.000 vierkante meter park, winkels, etc. is gericht op de herontwikkeling van een industriƫle locatie in de stad Grenoble. S333 won de eerste prijs.

2000 - RS333 wint Nederlands-Britse prijs voor Ondernemerschap

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 806.