kunstbus
Dit artikel is 30-12-2015 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Algemeen Nederlands Persbureau

ANP - Algemeen Nederlands Persbureau

Op 11 december 1934 besloot de Nederlandse Dagbladpers (NDP) tot de oprichting van de Stichting Algemeen Nederlands Persbureau. Sindsdien doet het ANP wat het tot op de dag van vandaag doet: objectief nieuws leveren.

De berichtgeving wordt verzorgd door ervaren (foto)journalisten, tientallen
correspondenten verspreid over het land, en journalisten en fotografen van internationale persbureaus. Naast de hoofdvestiging in Rijswijk zijn er redactiekantoren in Amsterdam, Den Haag (parlement), Rotterdam en Brussel.

Jaarlijks levert het ANP ongeveer 160.000 nieuwsberichten en 600.000 foto's voor mediagebruik. In de fotoproductie zit het werelddekkende aanbod van de EPA, de European Pressphoto Agency en een ruime collectie stockfotografie.

Het ANP vertegenwoordigt in Nederland de persbureaus AFP (Agence France Presse), DPA (Deutsche Presse Agentur), EFE (Spanje) en Belga (Belgiƫ). Nederlandse bedrijven die een abonnement willen op een van deze persbureaus, kunnen terecht bij het ANP.

Websites:
- ANP Pers Support distribueert u persberichten, foto's en 'live'nieuw, zoals interactieve persconferenties via het web. In Nederland via de betrouwbare infrastructuur van het ANP, internationaal in samenwerking met PR Newswire

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.