kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Benjamin Creme

Russisch-Joods kunstschilder, esotericus en auteur, geboren in 1922 geëmigreerd naar Schotland.

Maitreya
Hij werd bekend, doordat hij Maitreya aanwees als de nieuwe wereldleraar. De term Maitreya is afkomstig uit het boeddhisme, maar het geldt in dit opzicht voor alle godsdiensten in de wereld. Creme noemt Maitreya 'de Christus'.

In 1959 ging Creme voor het eerst geloven in Maitreya, omdat hij volgens hem een boodschap van zijn Meester zou hebben gekregen. Vlak na die eerste boodschap, volgde een tweede boodschap, waarin Creme verteld werd, dat Maitreya binnen 20 jaren zou verschijnen.

Daarna volgde vanaf 1972 voor Creme een periode van intensieve, telepathische training onder leiding van Maitreya. Creme reisde vervolgens door de hele wereld om door middel van lezingen mensen te overtuigen van het bestaan van Maitreya en de Meesters van Wijsheid. Hij doet dit nog steeds.

Creme ging verder nog boeken schrijven en in 1980 verscheen zijn eerste boek: The Reappearance of the Christ and the Masters of Wisdom (De wederverschijning van de Christus en de meesters van wijsheid).

In mei 1982 verklaarde Creme, dat Maitreya in een Aziatische gemeenschap in Londen woont.

Op 11 juni 1988 verscheen een persoon plotseling op een gebedsbijeenkomst van 6000 mensen in Nairobi, Kenia. De aanwezige mensen dachten, dat hij de Christus was. Deze gebeurtenis met foto's ervan haalde de wereldpers. Deze persoon werd door Creme als de Maitreya geïdentificeerd en verdween even plotseling als hij gekomen was.

Volgens Creme laadde Maitreya voordat hij verscheen een aantal waterbronnen op met zijn energie, waarvan werd beweerd dat er een geneeskrachtige werking uit voortvloeide en zelfs ziektes als diabetes en aids zouden zijn genezen.

Volgens Creme verscheen Maitreya later verspreid over de hele wereld aan gelovigen van verschillende godsdiensten en verder zouden op verscheidene plekken in de wereld waterbronnen gemagnetiseerd zijn. Ook werd melding gemaakt van plotselinge lichtgevende kruizen in de lucht.

Creme gelooft, dat Maitreya binnenkort de gehele wereldbevolking zal toespreken via een satellietverbinding: radio en televisie, en via telepathische methoden waarbij hij zijn ware identiteit bekend zou maken op de zogenaamde Verklaringsdag.

In 1991, vlak voordat Creme in Mexico een lezing zou geven, werd Maitreya door de katholieke kerk in een boek aangeduid als de antichrist.


Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Creme.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 749.