kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bert Visscher

Nederlands cabaretier,

Bert) Visscher wordt geboren op 26 oktober 1960 in Groningen. Hij richt in zijn middelbare schooltijd de cabaretgroep Filter op. In 1981 doet de groep mee aan het Camerettenfestival. Hoewel de groep niet in de prijzen valt, krijgt Bert Visscher de persoonlijkheidsprijs voor zijn optreden.
Na de HAVO studeert hij aan de pedagogische Academie in Winschoten, werkt twee jaar als onderwijzer en is als free-lancer werkzaam voor Radio Noord. Na Filter besluit Visscher alleen verder te gaan.
In 1984, een jaar na het einde van Filter staat hij al op het podium met zijn eerste soloprogramma 'Desnoods geblinddoekt op één been' (1984).

Zijn eerste soloprogramma's waren nog ontzettend verwarrend en sprongen van de hak op de tak. Later streeft Visscher naar het vinden van een verband tussen de vele verschillende scenes, een soort van rode draad. In 'Jammer' is die draad een circus en in 'Fijne nuances' vertelt hij het publiek, zittend op de rand van een enorm hemelbed, dat hij als prins zeven nachten wakker moet blijven om te voorkomen hij in een pompoen verandert.

Naast het theater is Bert Visscher ook regelmatig op televisie te zien. Zo is hij in 1991 mede-presentator van het KRO radioprogramma Liefdeslijn. Bert is ook mede-presentator bij het programma Kopspijkers geweest.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.