kunstbus
Dit artikel is 26-12-2021 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

boek

Een boek is een samengevoegde hoeveelheid papier met tekst, afbeeldingen of allebei. Daarnaast wordt met de term een soortgelijke verzameling informatie of regels aangeduid. Het woord 'boek' is vermoedelijk afkomstig van het Germaanse woord voor beuk, boche. De omslagen van de eerste boeken werden namelijk gemaakt van een rechthoekig stuk (beuken)hout.

Het Griekse woord biblia (boeken) is het meervoud van biblion dat oorspronkelijk 'papyrusje' betekende, het materiaal waarop in de oudheid meestal werd geschreven, en later werd gebruikt als aanduiding van papier, geschrift en boek(rol).

'Een boek schrijven', 'een boek downloaden', 'een open boek zijn', 'een boekje opendoen over iemand', 'volgens het boekje' (volgens de voorschriften), 'de boeken van een bedrijf' (de boekhouding), 'te boek staan' (bekendstaan), ' buiten zijn boekje of zijn boekje te buiten gaan' (zijn bevoegdheid overschrijden, te ver gaan).Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 50.