kunstbus
Dit artikel is 07-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Cameretten Festival

Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de TU te Delft. Het festival verwierf in korte tijd naam met finalisten als Neerlands Hoop (Bram en Freek), Cabaret Ivo de Wijs en Don Quishocking. Jarenlang was Cameretten het enige in haar soort, met de finale in de aula van de TU met 1.500 bezoekers als jaarlijkse hoogtepunt op het gebied van jong cabarettalent.

Sinds 1988 vindt Cameretten in het Luxor Theater Rotterdam plaats. Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Cameretten, en is in samenwerking met organisatiebureau B-Produkties BV verder geprofessionaliseerd. Cameretten is inmiddels niet meer weg te denken uit het brede evenementenaanbod van Nederland en Rotterdam. Het festival is in 2001 meeverhuisd naar het nieuwe Luxor Theater op de 'Kop van Zuid', waar in totaal 5.400 bezoekers het festival kunnen bijwonen. Maar het festival in het nieuwe Luxor Theater is niet het enige onderdeel dat openstaat voor bezoekers. In totaal kunnen er bijna 20.000 bezoekers de Camerettenavonden bezoeken.

Cameretten is inmiddels uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers met aansprekende winnaars als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Theo Maassen en Marc-Marie Huijbregts. .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.