kunstbus
Dit artikel is 09-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Daar vliegende pantersDe Vliegende Panters zijn Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag. Naast de twee series 'Daar Vliegende Panters' hebben de drie heren meerdere avondvullende theaterprogramma's gemaakt zoals 'SEX', 'HYPE' en 'De Grote Drie'.

In 1995, het jaar dat ze afstudeerden op de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, wonnen zij de Wim Sonneveldprijs. Vervolgens gingen ze aan hun eerste avondvullende voorstelling werken onder regie van Ruut Weissman. 'SEX' was het resultaat en sloeg, bij zowel pers als publiek, in als een bom. Twee seizoenen lang werd met dit programma met succes door het drietal langs de diverse theaters gereisd. De tournee werd besloten met een tv-registratie door de VARA in maart '98. Opvolger HYPE was op alle fronten zo mogelijk nog succesvoller, gevolgd door "De Grote Drie" in 2002.

In oktober 2001 waren De Vliegende Panters te zien in de negendelige televisieserie Daar Vliegende Panters. Door de TV-serie is er een hitsingle uitgekomen. "Houdoe" scoorde zeer hoog op de Nederlandse hitlijsten.

In de Zomer van 2005 zijn opnames gemaakt voor Daar Vliegende Panters II, met daarop volgend
de nodige composities en montage van de serie. De regie lag in handen van Albert Jan van Rees. De kassameisjes hebben na het succes van Houdoe, weer een CD-single opgenomen. Ze zijn op vakantie naar Salou geweest. De titel van de single is dan ook 'Houdios'.

Vanaf januari 2006 gaan Rutger de Bekker, Diederik Ebbinge en Remko Vrijdag weer het theater in. Ze beginnen dan met de try-outs van hun 4e programma 'The Main Event'.

Meer informatie: www.devliegendepanters.nl

Websites: variatee.vara.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 364.