kunstbus
Dit artikel is 25-05-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Esquire

Esquire is a men's magazine by the Hearst Corporation with a strong literary tradition. Founded in 1933, it flourished during the Great Depression under the guidance of founder and editor Arnold Gingrich.

Het tijdschrift Esquire slaagde er in de jaren 1933-1946 in de mannelijke lezer als consument aan te spreken, zonder de associatie van verwijfdheid te wekken. Tekst, omslag, pin-up-foto's en cartoons speelden daarbij een rol.

Esquire is ook een Nederlands tijdschrift 'voor de man van morgen', uitgegeven door Esquire Media. Het glossy magazine werd in 1991 opgericht als Nederlandse versie van het gelijknamige Amerikaanse maandblad dat zich sinds 1933 met bijdragen van beroemde schrijvers als Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald en Norman Mailer richt op 'de man met stijl en inhoud'.

De eerste hoofdredacteur van de Nederlandse Esquire was de latere filmproducent Gijs van de Westelaken. De huidige hoofdredacteur, Arno Kantelberg. Het blad wordt tegenwoordig uitgegeven door IEX Media Groep. Bekende medewerkers van de Nederlandse Esquire zijn Hugo Borst
Michiel Borstlap, Jan Kuitenbrouwer en Ronald Giphart.

Websites: GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Esquire

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 678.