kunstbus
Dit artikel is 19-01-2016 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

infante

Infante

Infante van Spanje (vrouwelijk: infanta) is een dynastieke titel die sinds de 13e eeuw wordt gedragen door de jongere kinderen van de Spaanse monarchen. Ook de kinderen van het hoofd van de voormalige Portugese koninklijke familie dragen deze titel.

Infante komt van het Latijnse infans en betekent kind (van fari, spreken, dus letterlijk: die nog niet kan spreken). Oorspronkelijk was het in het Spaans de term die voor een kind onder de 7 jaar werd gebruikt.

Het oudste kind van de koning of koningin van Spanje draagt de titel prins of prinses van Asturië en dus niet de titel infante. Vaak is dit de Spaanse troonopvolger. Is de prins of prinses van Asturië geen troonopvolger, dan blijft hij/zij de titel net zo lang dragen tot er een troonopvolger is (zie bijvoorbeeld Maria de las Mercedes van Spanje).

De oudste zoon van het hoofd van de voormalige koninklijke familie van Portugal (de hertog van Bragança), draagt de titel prins van Beira.

De Spaanse koning kan de titel ook aan andere leden van de familie verlenen, zoals neven en nichten en zelfs aangetrouwde familieleden.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 166.