kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Leids-Cabaret-Festival

Leids Cabaret Festival is al sinds 1978 een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Het Leids Cabaret Festival is opgezet door Harry Kies, als activiteit binnen zijn studentenvereniging. Het doel was om met name het maatschappelijk geëngageerde cabaret te stimuleren. Het succes was zo groot dat werd besloten om er een jaarlijks vervolg aan te geven.

Het Leids Cabaret Festival wil cabarettalent stimuleren door zowel voor, tijdens als ook na het festival de deelnemers intensief te begeleiden en om jong talent aan een groot publiek voor te stellen. Het festival slaat een brug tussen amateurcircuit en professionele podia. Tijdens een workshop krijg je de gelegenheid om te werken met professionele regisseurs en cabaretiers.

Het maken van autonome theaterproducties is iets dat je moet leren, waar best veel bij komt kijken, en dat je eigenlijk pas nà het festival echt leert. Het festival zelf is echter een mooie manier om je te presenteren aan een groter publiek.

In de loop der jaren wonnen vele aansprekende namen het Leids Cabaret Festival en gaven zo een prima start aan hun latere carrière op het podium, en/of bij radio & televisie. Winnaars en finalisten uit het verleden zijn o.a. Vincent Bijlo, Lebbis & Jansen, André Manuel, Kees Torn, De Bloeiende Maagden, Sanne Wallis de Vries, Najib Amhali, Sara Kroos, Wim Helsen, Javier Guzman, Micha Wertheim en Katinka Polderman.

Bij de nieuwe generatie cabaretiers bleek behoefte aan een gedegen behartiging van niet alleen zakelijke maar ook artistiek inhoudelijke belangen. Daaruit is het impresariaat Harry Kies Theaterprodukties ontstaan. De ruime ervaring die het in de afgelopen achtentwintig jaar heeft opgebouwd, wordt graag gedeeld met (beginnende) cabaretiers en theatermakers.

Lees onder deze link een overzicht van de deelnemers en hun verhaal.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 803.