kunstbus
Dit artikel is 29 04 2017 11:58 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

liefde

1. sterke genegenheid voor een persoon of zaak.
2. genegenheid van personen tegenover elkaar, gebaseerd op seksuele aantrekkingskracht.

Het gevoel ten opzichte van een persoon (soms een zaak), dat zich kenmerkt door bezorgdheid voor het geluk en welzijn van het object, vaak ook door de begeerte om met het object samen te zijn enz.; warme genegenheid, gehechtheid.

verliefdheid
Men dient een onderscheid te maken tussen liefde en verliefdheid, dat een tijdelijke chemische reactie is in de hersenen.
Verliefdheid is het gevoel waarbij men van een hevige liefde jegens iemand vervuld is en zich zeer tot hem of haar voelt aangetrokken. Verliefdheid te onderscheiden van liefde en vriendschap, genegenheid e.d. als een toestand die heviger is, het normale onderscheidingsvermogen (meer) aantast, meer een zinnelijk element in zich draagt, meer plotseling ontstaat, minder duurzaam is en eventueel voor de eigenlijke liefde komt, wordt als zodanig soms tegenover deze begrippen geplaatst.
Bij verliefdheid worden hormonen en neurotransmitters (oa. Fenylethylamine, Noradrenaline, Adrenaline, Endorfine, Dopamine) in je hersenen aangemaakt als je het doelwit van je verliefdheid ziet. Die hormonen zijn verslavend, waardoor je je geliefde zo vaak mogelijk wilt zien en mist. www.loveborrel.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 38.