kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Manson

Doorverwijspagina

Charles Manson is veroordeeld als moordenaar in wat bekend is geworden als de zaak Tate/La Bianca.
Manson verzamelde een groep volgelingen om zich heen waarmee hij naar Los Angeles trok. GeĆÆnspireerd door het Beatles-nummer Helter Skelter (dat over een rit in een amusementspark gaat), andere liedjes op het White Album en het Bijbel-boek Openbaringen raakte Manson overtuigd van een op handen zijnde rassenoorlog en nucleaire aanval.
In de nacht van 9 augustus 1969 drongen leden van de zogenaamde familie-Manson het huis binnen van actrice Sharon Tate. Tate, die acht maanden zwanger was van Roman Polanski werd samen met enkele aanwezige vrienden op brute wijze vermoord. Kort daarvoor was ook al de 18-jarige Steve Parent doodgeschoten die net het terrein van Sharon Tate verliet en daarbij toevallig de indringers had gezien.

Marilyn Manson is een Amerikaanse metalband, gestationeerd in Los Angeles Californiƫ, die "shock rock" maakt.
Hun alternatieve metalsound is een mengeling van de invloeden van heavy metal, industrial music met de nadruk op electronische muziek instrumenten en glamrock. De band Marilyn Manson heeft zijn naam te danken aan Marilyn Monroe en Charles Manson (het goede en het slechte).

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 169.