kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

RTL-Boulevard

RTL Boulevard Bloopers (2002)


RTL Boulevard is een dagelijks televisieprogramma op de zenders RTL 4 en RTL 5. Het is opgezet als het televisie-equivalent van een boulevardblad, dus met veel luchtige onderwerpen, nieuwtjes en roddels over sterren, mode en criminaliteit.

Vanaf de start in 2001 was Beau van Erven Dorens de vaste presentator. Hij werd daarin bijgestaan door co-presentator Albert Verlinde en een dagelijks roulerende "deskundige". Tegenwoordig wordt het programma gepresenteerd door Daphne Bunskoek. Daarnaast zijn er de deskundigen die dagelijks aanschuiven:
. Peter van der Vorst (koningshuis)
. Marc van der Linden (koningshuis)
. John van den Heuvel (misdaad)
. Bram Moszkowicz (misdaad)
. Peter R. de Vries (misdaad)
. Irene van de Laar (mode/lifestyle) ( kwam na zomer 2006 niet terug)
. Fiona Hering (mode/lifestyle)
. Leco van Zadelhoff (mode/lifestyle)
. Arno Kantelberg (mode/lifestyle) (vanaf 2007)
Incidenteel waren er ook andere bekende gastpresentatoren, zoals Mies Bouwman tijdens een actie ten bate van de tsunamiramp in Zuid-Oost Azië. Vaste vervanger van Van Erven Dorens was Wilfred Genee en vaste voice-over is Kas van Iersel.

Het succes van het programma werd mede bepaald door de chemie tussen Van Erven Dorens en Verlinde (en indien aanwezig Van der Vorst). Zij wisten duidelijk hun eigen "nieuws" te relativeren en nemen niet alle items even serieus.

Op 1 april 2005 nam Beau van Erven Dorens na 3,5 jaar afscheid van het programma. Het was de bedoeling dat er geen specifieke opvolger voor Beau kwam, maar dat hij zou worden opgevolgd door een team van presentatoren waaronder Wilfred Genee, Winston Gerschtanowitz, en John Williams. Maar omdat Genee en Gerschtanowitz naar Talpa vertrokken en Williams zich terugtrok, werd Daphne Bunskoek aangetrokken tot vaste host. Jeroen Kijk in de Vegte is sinds die tijd vaste vervanger van Verlinde. Jeroen Latijnhouwers, Irene Moors en Robert ten Brink zijn de vaste vervangers van Bunskoek. Bunskoek is namelijk soms afwezig vanwege haar verplichtingen aan het RTL-programma RTL Travel. Sinds half 2006 zijn er regelmatig gasthoofdredacteuren. Gasthoofdredacteuren tot nu waren Max Westerman, Jan Peter Balkenende, Fons van Westerloo, Marco Borsato, André van Duin, Maartje van Weegen, Viola Holt en Edwin Evers.

Soms is er een speciale co-presentator bij het programma. Zo heeft onder andere Robbie Williams zijn opwachting in het programma gemaakt toen hij in 2006 in Nederland was.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/RTL_Boulevard.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 235.