kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Sanne Wallis de Vries

Sanne Wallis de Vries (1971)

Nederlandse Cabaretière,

Sanne Wallis de Vries is geboren op 12 februari 1971 in Amsterdam. Ze groeit op in Alphen aan de Rijn, waar ze de lagere school en het gymnasium doorliep. Na het gymnasium doet ze drie verschillende universitaire opleidingen in Amsterdam en Utrecht en heeft ze vele bijbaantjes, varierend van ontbijt serveren in hotels tot het werven van figuranten voor een televisieserie. Consequent in haar leven waren de kleinkunstlessen die ze vanaf 1991 volgde bij Selma Susanna, onder wier vleugels ze tevens (met anderen) voorstellingen maakte.

Sanne Wallis de Vries begint tijdens haar studiejaren met kleinkunstlessen. In 1995 wordt ze ingelijfd bij de door Raoul Heertje opgerichte Comedytrain en in 1996 wint ze zowel de jury- als de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival.

In het seizoen dat daarop volgde werkte bij Talkradio, als host, en was ze met Thomas van Luyn als presentatieduo te zien in het VPRO-programma 'Waskracht' en schreef ze een maandelijkse column in het tijdschrift 'Theatermaker'.

In november 1997 gaat de eerste avondvullende voorstelling, Sop, in première.

De tweede avondvullende voorstelling, Zin, start in februari 2000.

Van september 2000 tot juni 2001 schrijft Sanne een wekelijkse column in de uitbijlage van het Haarlems Dagblad. In dezelfde periode begint ze met lesgeven in stand-up comedy bij ST&M en het Amsterdamse Kunstweb.

In 2002-2003 staat Sanne met een derde solovoorstelling in het theater: Stuk.

Woensdag 22 september 2004 is Sanne bevallen van een dochter en is dus niet in de theaters te zien. Wel is zij druk bezig met schrijven om het volgende seizoen weer met een nieuw programma op de planken te verschijnen.

Websites: www.zwartekat.nl, variatee.vara.nl, www.comedytrain.nl, thinkquest.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 25.