kunstbus
Dit artikel is 20 10 2016 14:19 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Svend Brinkmann

geboren 23 december 1975 in Herning Denemarken

Svend Brinkmann is hoogleraar psychologie van het Instituut Communicatie en Psychologie aan de universiteit van Aalborg in Denemarken. Hij is co-directeur van het Centrum voor Kwalitatieve Studies. Zijn onderzoek richt zich vooral op filosofische, morele en methodologische vraagstukken in de psychologie en andere menselijke en sociale wetenschappen. In de afgelopen jaren heeft hij de impact van psychiatrische diagnoses op individuen en maatschappij bestudeerd.

Boekrecensent voor de Deense krant Politiken.

Bekend van radio en televisieshows en schrijver van vele boeken.

In 2015 won hij de Rosenkjaerprijs. Deze prijs wordt ieder jaar toegekend aan eenieder die een wetenschappelijk onderwerp begrijpelijk maakt voor een groot publiek.

In 2014 kwam Brinkmann's boek Sta fast (in Nederlandse vertaling Standvastig) in Denemarken uit. In 2016 is de tweede druk onder de titel Standvastig onder alle omstandigheden jezelf blijven in Nederland uitgekomen. Een anti-zelfhulpboek, een protest tegen de vele zelfhulpboeken die gaan over zelfontwikkeling, het jezelf voortdurend opnieuw uitvinden in een samenleving die gekenmerkt wordt door constante veranderingen en omschakelingen, waar je nooit tevreden moet zijn met jezelf, altijd moet blijven leren, altijd positief moet blijven en vooral niet stil mag staan, dit onder leiding van coaches, therapeuten en levensstijlbegeleiders.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.