kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Independent

The Independent is een Brits dagblad op tabloidformaat

De krant is in het bezit van de Independent News and Media en is opgericht in 1986, waarmee het dus het jongste Britse dagblad is. Net als alle andere Britse kranten heeft de krant een zondagsuitgave en een magazine, alleen verschijnt het magazine in plaats van bij alle andere Britse kranten niet op zondag maar op zaterdag.

Het magazine besteedt vooral veel aandacht aan wetenschap, kunst en cultuur. De krant is politiek liberaal en progressief georiƫnteerd en heeft ongeveer een half miljoen lezers en wordt vooral gelezen door hoogopgeleide rijkeren die voornamelijk LibDems en Labour stemmen.

De krant besteedt zeer veel aandacht aan politiek nieuws, en er worden hierover veel kritische columns geschreven. Ook zijn er veel bijlagen over wetenschap, literatuur, sport en cultuur. De bekendste rubriek in het blad is de "Diary" (die The Guardian trouwens ook heeft), waarin verschillende columnisten en verslaggevers kritische vraagstukken en columns over politiek, wetenschap en cultuur schrijven.

Omdat het woord "tabloid" in Engeland synoniem staat voor de boulevardpers, noemen Britse kwaliteitsbladen als The Guardian en The Independent, die ook op dit formaat overschakelden, zich liever "compact", om niet met de schandaalpers geassocieerd te worden.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Independent.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 326.