kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Theaterfestival-Boulevard

Theaterfestival Boulevard

Iedere zomer trakteert Theaterfestival Boulevard de liefhebber van theater, muziek, dans, film en beeldende kunst op een 10-daagse ontdekkingsreis door de wereld van de kunsten en de stad 's-Hertogenbosch. Het festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste producerende festivals van Nederland. Jaarlijks weten zo'n 100.000 bezoekers hun weg naar het festival te vinden. Het sfeervolle festivalhart ligt aan de voet van de St. Jan, maar de voorstellingen, concerten en projecten vinden verspreid over de hele stad plaats.

De eerste editie van het festival werd gehouden in 1985 onder de naam Boulevard of Broken Dreams in een samenwerking van de stichting Reizend Festival uit Amsterdam en de stichting Bosse Nova uit 's-Hertogenbosch. In 1988 is het festival op eigen kracht verder gegaan onder de naam Theaterfestival Boulevard 's-Hertogenbosch. Het festival heeft zich artistiek-inhoudelijk de afgelopen 20 jaar sterk ontwikkeld.

Sinds 2004 heeft het festival een nieuw profiel ontwikkeld. De focus ligt daarbij op artistiek opvallende en vernieuwende projecten uit Noord Brabant, de rest van Nederland en Vlaanderen. Theaterfestival Boulevard hoort bij 's-Hertogenbosch, een stad met een zuidelijk gevoel. Het festival wil graag een artistieke bijdrage leveren aan het kunstklimaat en aan de nationale en internationale exposure van de stad. Minstens zo belangrijk is het ondersteunen van talentvolle kunstenaars bij het bereiken van een zo groot mogelijk publiek. Speerpunten in het beleid van Theaterfestival Boulevard zijn talentontwikkeling en internationalisering.

Voor in uw agenda
Theaterfestival Boulevard vindt plaats van 3 tot en met 12 augustus 2007.

Website: www.festivalboulevard.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 819.