kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Youp van 't Hek

Youp van 't Hek. Hier vindt u zijn biografie, informatie over zijn shows, tourneegegevens, teksten, foto's en zijn columns.

Youp van 't Hek.
Hekwerk neemt zijn zakelijke diensten waar, verzorgt zijn optredens etc. Ook zijn aangesloten De Vliegende Panters,Patrick Stoof, Droog Brood en Kasper van Kooten.

Youp van 't Hek is geboren op 28 februari 1954 in Naarden. Met veel moeite haalt hij zijn mavo diploma op de Naardense Ministerparkschool voor Christelijke Mavo. In 1973 wordt Joep Youp. Een vriendin voegt de letter 'p' toe bij de tekst 'We help you' op zijn T-shirt. Sindsdien schrijft hij zijn naam nooit anders meer. In datzelfde jaar richt hij Cabaret NAR op die debuteren met 'Meer geluk dan wijsheid'.

In 1983 wordt Youp aan het grote publiek voorgesteld. In het tv-programma 'De Alles is Anders-show' treedt hij op met een fragmentje uit 'Man Vermist'. Dat is het begin van zijn succesvolle carrière. Hij ontvangt een Edison voor 'De eerste officiële echtscheidings CD'. Ook brengt hij in dit jaar het kerstnummer 'Flappie' uit. Youp sleept nog verschillende Edisons binnen. Zo wint hij in de periode 1987-1988 de prijs met de dubbel-cd 'Verlopen en Verlaten'. Ondertussen vergroot Yoep zijn roem met de bekende Oudejaarsconferences waarmee hij in 1991 wederom een Edison verdient. In 1995 valt hij in de prijzen met een Edison voor zijn dubbel-cd 'Ergens in de verte'.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 34.