kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Bibi van der Velden

Nederlandse sieradenontwerpster

Met haar sieraden 'wearable works of art' heeft Bibi van der Velden zich in korte tijd een vaste plaats verworven in de avant garde van het hedendaags design.

Geboren in New York, opgegroeid in Engeland en geschoold in Florence en aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag heeft Bibi haar techniek geperfectioneerd aan de goudsmidopleiding in Schoonhoven. Haar sieraden zijn kunstwerken die bestaan uit antieke juwelen, schelpen, parels, halfedelstenen en allerlei voorwerpen die een nieuwe plaats en leven krijgen in driedimensionale collages. Ze zijn aanwezig, uitdagend en getuigen van een krachtige expressie. In alle uitbundigheid klinkt de subtiele ondertoon van een onovertroffen stijlgevoel die dwingt tot stille adoratie.

In de editie van Amsterdam International Fashion Week 2006 presenteerde Bibi van der Velden haar 'one of a kind' juwelen in studio White Space. Deze show werd met groot enthousiasme ontvangen door pers en publiek.

November 2006 presenteerde zij haar nieuwe Fine Jewelry Line bij Sotheby's.
In de Fine Jewelry Line zal men geen gevonden voorwerpen aantreffen. Met deze nieuwe lijn onderscheidt Bibi zich van haar andere werk door het gebruik van diamanten, edelstenen, goud en platina in juwelen die in beperkte oplage gemaakt worden. Wat is gebleven is de onorthodoxe en verrassende confrontatie tussen vorm en materiaal.

De launch van de Fine Jewelry Line is een veelbelovend vervolg op eerdere presentaties tijdens privé exposities in galeries in Londen, Miami, St. Barth's en LA.

Websites: www.bibivandervelden.com


Pageviews vandaag: 45.