kunstbus
Dit artikel is 15-07-2020 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

CAR projectmeubelen

CAR projectmeubelen ontwikkelt en distribueert sinds 1947 projectstoelen, -tafels en aanvullend kantoormeubilair.

Historie
In 1934 ontwerpt A.Th. Ruigrok als eerste in Nederland een metalen terrasstoel geïnspireerd op de moderne vormgeving van het Bauhaus.

Na de oorlog kocht Ruigroks' zoon C.A. Ruigrok de metaalwarenfabriek van zijn familie die al sinds 1846 metalen gereedschappen en hekwerken produceerde. Zijn initialen, C.A.R, worden de naam van het bedrijf dat zowel metalen meubilair als fietsenstandaards produceerde.

In 1957 haalt C.A. Ruigrok de befaamde ontwerper Kho Liang Ie in huis die tot 1971 alle designactiviteiten voor zijn rekening zou nemen. Deze ontwikkelde o.a. de zeer succesvolle metalen terrasstoel bespannen met plastic draden uit 1960.

Nadat CAR in 1971 werd overgenomen door OGEM werd de ontwerpafdeling overgenomen door Krijn Hamelink, die afkomstig was van het bureau Kho Liang Ie Assiociates.

In 2000 werd CAR weer zelfstandig en ontwikkelt het met ontwerpers als Krijn Hamelink, Hans de Wit, de Deense ontwerpers Christina Strand en Niels Hvass, en de jonge Spaanse ontwerper Jorge Pensi opnieuw een eigen koers.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.