kunstbus
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Daniel Swarovski

Swarovski

Daniel Swarovski was een Oostenrijks opticus die in 1895 te Wattens nabij de stad Schwaz in Tirol (23 km oostelijk van Innsbruck) een bedrijf in optische elementen en slijpmiddelen had opgericht.

Zijn onderzoeksafdeling was op zoek naar glas met een hoge brekingsindex voor toepassing in de optiek en onderzocht daartoe glazen met hoog gehalte aan zware metalen zoals lood en zilver. Voorwerpen van dit Swarovski-kristal bleken als relatie-geschenk zeer in trek en daaruit was de gedachte geboren om siervoorwerpen te gaan vervaardigen. Dit idee bleek bijzonder succesvol. Swarovski-kristal veroverde in rap tempo de gehele wereld en deze tak van het bedrijf overvleugelde spoedig de vervaardiging van optiek en slijpmiddelen.

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de firma Swarovski werd in 1995 in Wattens als toeristische trekpleister het museum "Kristallwelten" geopend.

Copyright, This article is licensed under the GNU Free Documentation License. It uses material from the Wikipedia article http://nl.wikipedia.org/wiki/Daniel_Swarovski.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.