kunstbus
Dit artikel is 22-09-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Frederic Kay Henrion

Frederic Henri Kay Henrion

Engelse designer en grafisch ontwerper, geboren 18 april 1914 te Nuremberg - overleden in 1990 in Londen.

Biografie
Na een opleiding tot textielontwerper in Parijs studeerde Frederick Henry Kay Henrion van 1934 tot 1936 grafische vormgeving aan de École Paul Colin. De drie daarop volgende jaren werkte hij in londen en Parijs.

Henrion droeg bij aan het ontwerp van de 'British Empire Exhibition' in Glasgow (1938) en de wereldtentoonstelling in New York (1939-1940).

Van 1943 tot 1945 adviseerde hij de tentoonstellingsafdeling van het Britse Ministerie van Informatie en verzorgde hij alle tentoonstellingen van het Ministerie van landbouw. Daarnaast ontwierp hij door het surrealisme beïnvloedde visueel krachtige oorlogspropagandaposters. Voor het einde van de oorlog werd hij nog aangesteld als ontwerpadviseur van de Amerikaanse ambassade in Groot-Brittannië en van het Amerikaanse Office of War Information.

In 1951 richtte F.H.K. Henrion het ontwerpbureau Henrion Design Associates op en ontwierp hij grafiek, posters en bedrijfslogo's voor klanten als General Post Office, BOAC, Council of Industrial Design, Blue Cirlee Cement, London Transport, KLM en BEA. Ook bouwde hij voor het 'Festival of Britain' van 1951 de landbouw- en Natuurhistoriepaviljoens.

In 1961 had hij een solotentoonstelling in het ICA (Institute of Contemporary Art) in londen: 'Designing Things and Symbols'.

Hij was twee jaar voorzitter van de SIA (Society of Industrial Arts) en nam deel aan Expo '67 in Montreal.

Samen met Alan Parkin bracht hij in 1969 het boek 'Design Coordination and Corporate Image' uit.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.