kunstbus
Dit artikel is 27-01-2009 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

John Makepeace

Britse meubelontwerper, geboren in 1939 te Solihull/West Midlands.

Een van de meest prominente vertegenwoordigers van de Engelse Craft Revival. Ontwerpers als Wendell Castle en John Makepeace trachtten na WO II de kunstnijverheid in stand te houden door hun werk als ontwerpers-makers.

Biografie
Al op jonge leeftijd bezocht John Makepeace het atelier van Hugh Burkett, dat kasten maakte in traditie van de Arts & Crafts en in 1957 ging hij in de leer bij meubelmaker Keith Cooper.

Hij begon een eigen atelier en richtte in 1962 een expositie in de Herbert Art Gallery in waar hij werk toonde van een twaalftal ontwerpers-handwerkslieden, waaronder dat van Ann Sutton, met wie hij in 1964 trouwde.

Hij opende een groter atelier in Farnsborough Barn.

In 1972 reisde hij naar New York waar hij met Wendell Castle een vakschool wilde openen. In 1976 opende Makepeace een soortgelijk instituut in Parnham House bij Beaminster in Dorset, Engeland, waar hij ook hij zijn eigen ateliers en een school voor houthandwerkslieden vestigde.

In 1987 opende hij samen met de Duitse organisch architect Otto Frei en bouwkundig ingenieur Edmund Happold het Hooke Park-opleidingscentrum houtbewerking gebouwd met bomen uit het bos eromheen om het gebruik van houdbare bronnen te onderzoeken en ontwik­kelen.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 10.