kunstbus
Dit artikel is 02-09-2014 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Louis van Teeffelen

Louis Van Teeffelen

Nederlands meubelontwerper, geboren op 26 september 1921 in Leeuwen (Gld) als Aloysius (Louis), Allegonda Petrus van Teeffelen. Louis van Teeffelen was vanaf 1955 tot eind 1967 ontwerper van de meubelen die door Webe werden geproduceerd. Daar hoorden ook meubelen bij voor Topform. Hij overleed (helaas te jong) op 30 april 1972 in Leeuwen (Gld).

Zie ook afkorting voor de familienamen Walraven & Bevers. Antoon Walraven had in de jaren '20 een café, mandenmakerij, fruitteeltbedrijf en handel in tabak. Samen met zijn zoon Jan die een cursus tekenen en ontwerpen had gevolgd en bij Salet werkte begon hij in de tabaksschuur een meubelbedrijfje. Hun eerste werknemers waren W. Lamers en Wim Bosch, die echter al snel zijn eigen meubelfabriek 'Goretti' begon. Een dochter van Walraven trouwde in bij de familie Bevers die ook bij Salet werkten en voor zichzelf wilden beginnen. In 1938 werden zij partner in de zaak Walraven & Bevers, later WéBé. De firmanten waren Jan, Frans en Gerrit Walraven en Wim, Frans Bevers. Dit bedrijf behoorde in de jaren '50 en '60 tot een van de grotere meubelfabrieken in Nederland met Louis van Teeffelen als één van de belangrijkste en bekendste ontwerpers. Het merk WéBé heeft tot in de jaren '90 meubelen gemaakt, maar is sinds de jaren '70 langzaam van het toneel verdwenen.

Heeft u meer of betere informatie over bovenstaande onderwerpen. Wij zouden dit graag van u ontvangen! E-mail ons op kunstbus@gmail.com

Zie ook WéBé meubelen op de website van Galerie Kunstbus.

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.