kunstbus
Dit artikel is 24-09-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

Matthew Hilton

Engelse meubelontwerper, geboren in 1957 in Hastings, East Sussex.

Biografie
Na een studie meubelontwerp aan Kingston Polytechnic in Londen werkte Matthew Hilton vijf jaar als industrieel vormgever voor het productontwerpadviesbureau CAPA.

In 1984 richt hij zijn eigen ontwerpbureau gespecialiseerd in meubilair en verlichting op. Vanaf 1986 ontwierp hij meubels voor SCP in Londen, waaronder zijn tafel Antelope (1987) met gepolijste aluminium antiloop-achtige poten, zijn tafel Flipper (1988) met een in metalen vinnen vormgegeven voet, de geometrische bekleedde stoelen Club (1991) en Reading (1995), de stoel Balzac (1991) en de zitbank Orwell (1996).

In 1990 ontwierp en vervaardigde Hilton in een oplage van drie een gegoten aluminium tafelbestek in de vormen van de schaar van een kreeft, de schalen Di-ordna en To-bor en de kaarsenstandaard Arclumis.'Wait' (1998) van Matthew Hilton voor Authentics (onderdeel van Elmar Flötotto) is een goedkope eenvoudige stapelbare lichtgewicht (3.25 kg) eetkamerstoel, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. De stoel is gemaakt uit één stuk recyclebaar spuitgegoten kunststof (polypropyleen) in diverse doorgeverfde kleuren. Het ontwerp werd in 2000 bekrood met de DESIGN PLUS prijs.

Zijn meubelen en tapijten worden geproduceerd door Europese fabrikanten als Alterego, Nani Marquina, Mobles 114 en Santa & Cole.

Websites:
. www.matthewhilton.com

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 17.