kunstbus
Dit artikel is 22-07-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

MNO

MNO design

Design studio in Rotterdam, opgericht in 1999 door Jan Melis en Ben Oostrum.

MNO = Jan Melis & Ben Oostrum, een industriƫle vormgever en een beeldend kunstenaar. Bekende ontwerpen van MNO zijn de meubels easy chair en donut. De verlichtingsarmaturen crosslight en flux hebben hun weg eveneens in ruime mate naar de klant gevonden. Inspiratiebronnen van het bureau zijn de kunstenaar Sol Lewitt en de futuristische film 2001. A Space Odyssey van Stanley Kubrick.

Jan Melis (1966) studeerde industriƫle vormgeving aan de Design Academy in Eindhoven (1991). Ben Oostrum studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Jan Melis maakte naam met enkele producten binnen Droog Design. Begin jaren negentig ontwierp hij de waterval douche, een douche die het water naar beneden laat kletterren.

MNO werd in 1999 opgericht na een gezamelijke tentoonstelling in 1998 bij galerie Ron mandos in 1998 Rotterdam.

MNO richt zich voornamelijk op het meubel- en verlichtingsontwerp, maar ook op interieurontwerp. De ontwerpen van MNO onderscheiden zich door originele concepten, innovatieve materialen en technieken en esthetische vormen en kleuren.

17 mei t/m 7 juli 2002 MNO Easy Dutch
Op de SaloneSatellite2002 in Milaan liet MNO hun nieuwste producten zien. Deze succesvolle presentatie was ook te zien in Rotterdam. - (MNO heeft een 2004 Good Design Award gewonnen van The Chicago Atheneum: Museum of Architecture and Design.

Hun tegelontwerp PWS kreeg najaar 2004 in Londen een eervolle vermelding van de jury van de internationale ontwerpwedstrijd 100 % Tiles (MNO er medio 2005 mee opgehouden.

Jan Melis zet zijn werkzaamheden voort onder de naam Jan Melis Product- en Interieurvormgeving.
Ben Oostrum gaat door met boo ¦ ben oostrum ontwerpt.


Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.

Pageviews vandaag: 731.