kunstbus
Dit artikel is 15-06-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

SH-Benson's

Reclamebureau in 1893 door Samuel Herbert Benson (1854-1914) opgericht op aanraden van zijn eerste klant John Johnson, eigenaar van Bovril Ltd. Apart uit Bovril. S.H. Benson's maakte ook grafische ontwerpen voor Colman's, Rowntree en Guinness.

De uiterst Britse grafische ontwerpen van S.H. Benson's hadden veel invloed op latere reclameontwerpen en productkarakteristieken. Voor het eerst kon een advertentie meer dan alleen een product afbeelden; door het gebruik van humor kon de aandacht van de kijker langer worden vastgehouden en kon er een sterkere productassociatie worden bereikt.Voor Benson's werkten bekende kunstenaars en cartoonisten als Abram Games, Tom Eckersley, Tom Purvis (1888-1959), H.M. Bateman (1887-1970) en John Gilroy (1898-1985), die als een van de eersten de kracht van de humor in de reclame gebruikten.

Tussen 1928 en 1969 ontwierp John Gilroy posters voor Guinness met de welbekende kreten "My Goodness My Guinness", "Guinness for Strength" en "Guinness is Good for You" en grappige personages en schepsels zoals de Guinness-toekan, die in de jaren '20 en '30 bekend werd.

In WO II toonden S.H. Benson's posters luchthartige oorlogsthema's. .

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.