kunstbus
Dit artikel is 06-07-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

The Frozen-Fountain

The Frozen Fountain

Winkel annex galerie in eigentijdse meubelen en woonaccessoires.

'Wij zijn een winkel, geen galerie en werken niet met contracten en het claimen van exclusiviteit. Het museale trekje is er in de loop van de tijd vanzelf bij gekomen. Maar het is niet de bedoeling dat mensen alléén maar komen kijken.' - (Dick Dankers)

Doordat The Frozen Fountain echter nauwe contacten onderhoud met de ontwerpers van de diverse kunstacademies in binnen en buitenland is er een dynamische collectie ontstaan. Deze collectie wordt compleet gemaakt met een selectie uit de grote internationale meubelmerken. Op deze manier ontstaat er een interessante spiegeling tussen de klassiekers van weleer en de ontwerpen van hedendaagse ontwerpers.

Historie
The Frozen Fountain begon in 1985 als winkel in de Utrechtsestraat in Amsterdam. Oprichter Dick Dankers wilde vakmanschap en design samenbrengen in een interessante en originele collectie meubels en accessoires. In 1992 nam hij de galerieruimte van Wim van Krimpen over aan de Prinsengracht en ging hij met een compagnon in zee, Cok de Rooij, voorheen werkzaam bij onder andere Metz. In de loop der jaren verdween het meer traditionele vakmanschap naar de achtergrond ten gunste van design en werd de collectie meubels van Frozen Fountain gecombineerd met unieke objecten of beperkte edities van nu fameuze ontwerpers als Piet Hein Eek, Jurgen Bey, Claudy Jongstra en Hella Jongerius.

In de Frozen Fountain zijn daarnaast ook exposities gehouden van ontwerpers als Piet Hein Eek, Edward van Vliet, Henk Stallinga, Eibert Draaisma, Hugo Timmermans, Norman Trapman, Claudy Jongstra, Hella Jongerius en Job Smeets.

In de winkel worden regelmatig beeldende kunst, fotografie en unica in glas en keramiek gepresenteerd, evenals sieraden en accessoires als sjaals en tassen. Interessant is ook het aanbod aan interieurtextiel en het tafellinnen dat geproduceerd wordt door het Nederlands Textielmuseum in Tilburg.

Naast de winkel zetten Rooy en Dankers hebben zich ook in voor het presenteren van het werk van Nederlandse avant-garde ontwerpers tijdens de jaarlijkse meubelbeurs in Milaan, inmiddels onder de vlag van de stichting 'Dutch Individuals' die jonge ontwerpers helpt om hun weg naar de industrie te vinden.

Website: ontwerpers en publiek - Interview Truus Gubbels met Dick Dankers van The Frozen Fountain Interieur Art-decowinkel De Vredespijp www.depers.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.


Er is nog niet op dit artikel gereageerd.

Pageviews vandaag: 58.