kunstbus
Dit artikel is 13-08-2008 voor het laatst bewerkt.
Mail uw opmerking over of aanvulling op dit artikel naar kunstbus@gmail.com

WAAC's

Nederlands ontwerpbedrijf opgericht in 1992 in Rotterdam door Marcel Wanders, Joost van Alfen, Joost Alferink en Dienand Christe.

WAACS richtte de aandacht exclusief op product- en interieurontwerpen, en sloot daarmee disciplines als engineering en grafische vormgeving uit. Zij lieten hun eigen huisstijl ontwerpen door Timothy Wilkinson uit San Francisco. WAAC's werkt voor grote industriƫle opdrachtgevers als Stork Inter Iberica, Swatch, Sara Lee, Royal Talens en Alessi. Het Rotterdamse bedrijf is vooral bekend als ontwerper van het Senseo-koffieapparaat in 2001 in opdracht van Philips en Douwe Egberts maakte. Het MOMA in New York en het Stedelijk Museum Amsterdam hebben het apparaat al opgenomen in hun collectie. Daarnaast ontwierp WAACS onder andere het interieur van de HSL informatiecentrum en artikelen als tijdschrifthouders, siroopflessen en wasmachines. De bezetting van het bureau is inmiddels volledig gewijzigd, maar nog steeds kan iedere partner zijn eigen filosofie en belangstelling volgen.

De Senseo is een koffiezetapparaat dat in samenwerking is ontwikkeld door Douwe Egberts en Philips. Het werd in februari 2001 op de markt gebracht. In de eerste vier jaar werden er wereldwijd meer dan 15 miljoen Senseo's verkocht. Senseo onderscheidt zich van de traditionele filterkoffiemethode door het gemak van koffiepads, de tijdwinst van watertoevoer onder druk, en een vrij stevige schuimlaag. - (Design For All Award uitgereikt aan NEA voor de PUSH braces, welke door WAACS waren ontworpen.

Websites:
. WAAC's Design en Consultancy www.waacs.nl

Klik hier voor informatie over auteurs, literatuur en websites waar veelvuldig uit geciteerd of geparafraseerd is.